همانطور که همه ما میدانیم لباس جین که در ایران لباس لی نیز نامیده میشود، برای استفاده طولانی مدت، راحتی و سبکی بسیار مورد استفاده زیاد قرار می گیرد. محبوبیت محصولات جین روز به روز در حال افزایش است. زیرا جین شیک است و پوشیدن آن راحت است. نوجوانان جین را به عنوان بخشی از لباس های رایج خود ترجیح می دهند. در ادامه یا لباس جین، تاریخچه لباس جین و سایر اطلاعات مربوطه خدمت شما ارائه میشود، پس در این مقاله همراه ما باشید.
پارچه جین چیست؟
پارچه جین نوع خاصی از پارچه است که از الیاف ۱۰۰٪ پنبه ساخته می شود یا گاهی اوقات جین با اسپندکس و پلی استر ترکیب می شود که این ترکی، دارای کشش بسیار خوب و پوشش راحت است. پارچه جین توسط Levis Strauss معرفی شد.
تحقیقات و توسعه زیادی در مورد جین انجام شده است و اکنون شما انواع شلوار جین، کت جین و مانتو جین یا مانتو لی شیک و مد روز در سطح جهانی را مشاهده می کنید. جین ظاهری کلاسیک به شما می دهد. ممکن است مشتاقانه بخواهید بدانید که تاریخچه پارچه جین و لباس جین چیست؟ چگونه ساخته می شود و مراحل تولید آن چیست.
تاریخچه لباس جین
تاریخچه لباس جین غنی است و فرآیند تولید دقیقی دارد که آن را از پنبه خام به کمد لباس شما می آورد. جین اولین بار در شهر نیم در فرانسه تولید شد و در ابتدا سرژ دی نیمز نامیده می شد. البته ژاکوب دیویس و لوی اشتراوس، از برند معروف Levi، اغلب به اختراع لباس جین در سال ۱۸۷۳ نسبت داده می شوند. آنها از پارچه نخی پنبه ای به نام “Serge de Nimes” الهام گرفتند که منشا آن در Nimes، فرانسه است.
به طور دقیق تر جین در ایالات متحده در سال ۱۸۵۳ محبوب شد، زمانی که لوی اشتراوس ( Levi Strauss ) در سانفرانسیسکو مغازه ای را افتتاح کرد که کالاهای خشک را به همراه دکمه ها، نخ ها و بوم چادر می فروخت. او شروع به ساخت شلوارهای بادوام برای معدنچیان با جیب های بزرگ برای ذخیره طلا کرد. جیکوب دیویس یکی از مشتریان اشتراوس بود و پرچ های مسی را به درزها و گوشه های جیب اضافه کرد و به استحکام آن افزود. دیوید و اشتراوس این شلوارها را ثبت کردند و اشتراوس شروع به تولید و بازاریابی انبوه آنها کرد و به آنها کمک کرد تا از چیزی که منحصراً توسط مردان کارگر می پوشیدند به یک کالای مد رایج تبدیل شوند.
مراحل تولید پارچه جین
تولید پارچه جین دارای مراحل پردازش اجزای خاصی است که به صورت جداگانه مهم هستند و نیاز به توجه خاصی دارند. هر یک از این مراحل به قدری قابل توجه است که بارها توسط سازنده های جداگانه انجام می شود و به ندرت می توان همه آنها را زیر یک سقف پیدا کرد. در انقلاب صنعتی، ماشینآلاتی برای تولید سریعتر جین بر روی دستگاههای بافندگی برقی توسعه یافتند. رنگ نیلی بر خلاف گذشته که به صورت طبیعی تولید میشد، اکنون به صورت مصنوعی ایجاد می شود تا هزینه ها را کاهش دهد و مواد را بیش از هر زمان دیگری در دسترس قرار دهد.
امروزه پارچه جین با فرآیند زیر ساخته می شود:
مرحله اول: پنبه از مزارع در سراسر جهان جمع آوری می شود و تحت فرآیندی به نام کاردینگ قرار می گیرد که در آن از طریق ماشین هایی که حاوی برس هایی با دندانه های سیم خم شده هستند، قرار می گیرد. در این مرحله، هر الیاف از هم باز میشوند، تمیز میشوند و به هم میچرخند تا تکههای ضخیمتری از نخ ایجاد شود.
مرحله دوم: نخ ها قبل از بافته شدن در وان های پر از رنگ مصنوعی نیلی فرو می روند. گلوله های بزرگ نخ به نام تارهای توپی چندین بار در رنگ فرو می روند تا رنگ را حفظ کنند. در نهایت رنگ شادابی خود را از دست می دهد و به همین دلیل است که جین پس از شستشوی مکرر رنگ خود را از دست می دهد. با این حال، مقدار کمی گوگرد برای تثبیت لایههای رنگ استفاده میشود تا اطمینان حاصل شود که مقدار خوبی از رنگ آبی همچنان در محصول نهایی قابل مشاهده است.
توجه کنید که در واقع جین پارچه ای است که ورقه تار رنگ آمیزی شده و پود آن به رنگ خاکستری باقی مانده است. به این معناست که نخ های تار به صورت ورقه ای یا طناب رنگ می شوند. نخ های پود بدون رنگ باقی می مانند. همانطور که گفته شد رایج ترین رنگی که برای رنگرزی ورق استفاده می شود نیل است، ولی جین به رنگ های متنوع دیگری نیز تولید میشود.
جالب است بدانید که سالانه حدود ۲۰ هزار تن نیل مصنوعی برای شلوار جین آبی تولید می شود.
مرحله سوم: نخهای نیلی یا از طریق رگه یا تار و پود به هم بافته میشوند.
نخ نیل به دو روش مختلف به هم بافته می شود. اول رایج ترین فرآیندی است که به نام ۳ در ۱ شناخته می شود. نخ های آبی که تار را تشکیل می دهند (نخ های بلند و عمودی) با نخ های سفید تشکیل دهنده پود (نخ های کوتاه تر و افقی) ترکیب می شوند. در طی این فرآیند، نخ های تار (آبی) بیشتری نسبت به پود (سفید) استفاده می شود که به جین رنگ پر جنب و جوش تری می بخشد.
روش دیگر بافت از طریق فرآیندی به نام سلواژ است. این زمانی است که جین به روش اصلی بر روی ماشین های بافندگی قدیمی ساخته می شود که قدمت آن به دهه ۱۹۵۰ باز می گردد. سرعت تولید بسیار کندتر است و کشش روی نخ ها را کاهش می دهد و پارچه ای نرم تر و بادوام تر ایجاد می کند. با توجه به هزینه ها و نیاز به نیروی کار ماهر، سلوی بافی فقط در ژاپن و ایتالیا انجام می شود.
مرحله چهارم: سپس جین سانفوریز می شود، به این معنی که کشیده، گرم و کوچک میشوند.
برای جلوگیری از پیچ خوردگی پارچه، جین سانفوریز می شود، به این معنی که نرم، کشیده، گرم و منقبض می شود. این مرحله تضمین می کند که پارچه اندازه و دوام خود را حفظ می کند. جین همچنین برای از بین بردن هر گونه نخ و پرز شل شده، شسته می شود تا ظاهری محو به آن بدهد. تولید کنندگان جین کنترل کیفیت را بسیار جدی می گیرند و هرگونه نقص یا تغییر رنگ را کنترل می کنند.
مرحله پنجم: در نهایت جین آماده ارسال به فروشگاه هاست!
۶ نوع مختلف جین
- جین نیلی: جین نیلی با رنگرزی نخ های تار با رنگ نیلی به دست می آید و از نخ های سفید به عنوان پود استفاده می شود.
- جین کشدار: جین کش دار اسپندکس یا جزء کشسان دیگری را می بافد تا به پارچه خاصیت و انعطاف بیشتری بدهد. جین استرچ اغلب برای شلوار جین تنگ استفاده می شود.
- جین Crushed یا خرد شده: این نوع جین طوری تهیه شده است که ظاهری چروک داشته باشد.
- جین اسید واش (شسته): این جین با کلر و سنگ پا تحت تاثیر قرار میگیرد و شسته میشود تا ظاهری مرمری ایجاد کند.
- جین خام: جین خام یا خشک پارچه ای است که پس از رنگ آمیزی شسته نشود. این یک بافت خشن تر و سفت تر ایجاد می کند.
- جین سانفوریز: جینی است که به گونهای عمل میشود که در هنگام شستشو جمع نشود. این تقریباً برای همه انواع جین به جز جین خام صدق می کند.
هنگام خرید جین به چه نکاتی توجه کنیم
هنگام خرید یک جین باید به نکات زیادی توجه کرد. از جمله این موارد عبارتند از:
Fit بودن: جین در انواع مختلفی وجود دارد، به خصوص در مورد شلوار جین. انواع شلوار لی مانند شلوار لی گشاد یا شلوار لی بگ یا شلوار لی مام استایل، شلوار جین راسته و صاف، اسلیم فیت و موارد دیگر وجود دارد.
رنگ: در حالی که شلوار جین آبی یا شلوار لی آبی، جین استاندارد و معمول است، چندین رنگ برای جین وجود دارد که می توانید بخرید. شلوار جین زاپ دار و زخمی که مد روز است. شلوار جین تیره که لاغر نشان میدهد، اما رنگ آن نیز می تواند منتقل شود، بنابراین هنگام شستن یا پوشیدن با وسایل روشن تر مراقب باشید. شلوار جین لایت واش یک آبی روشن بسیار خوش رنگ است، در حالی که شلوار جین مشکی و جین خاکستری انتخاب های پیچیده ای هستند. همچنین می توانید کت و مانتو جین و شلوارک جین را نیز با استایل خود ست کنید.
خرید مانتو آبی روشن خوشرنگ دارای زاپ های کم
فاق و قد شلوار جین: شلوار جین فاق بلند، فاق متوسط و فاق کوتاه همگی در دسترس هستند و انتخاب فقط به مدلی که به دنبال آن هستید و سلیقه شما بستگی دارد. فاق متوسط رایج ترین است و کمی زیر کمر می افتد. کم ارتفاع یا هیپ بغل در امتداد باسن قرار می گیرند. همچنین شلوار جین ها با قد بلند یا کوتاه در دسترس هستند.
راهنمای مراقبت از جین
چگونه از جین مراقبت کنیم :
قبل از شستن لباس جین خود، حتما به دستورالعمل مراقبت دقت کنید. بیشتر رنگهای نیلی میتوانند در شستشو منتقل شوند، بنابراین مطمئن شوید که جین را با رنگهای مشابه یا به تنهایی در اولین شستشو بشویید.
جین را در یک چرخه متوسط تا معمولی در آب خنک بشویید. جین را می توان در خشک کن قرار داد و باید با حرارت متوسط خشک شود. با این حال، برای افزایش عمر اجناس جین خود، باید آویزان کنید تا خشک شود و فقط پس از چندین بار استفاده بشویید.
انواع مختلف لباس جین
اگرچه از پارچه جین برای ساخت کت جین و مانتو جین، پیراهن و شلوار استفاده می شود. می بینیم که استفاده های مختلفی از جین وجود دارد. در اینجا لیستی از محصولاتی که معمولاً از جین ساخته می شوند آورده شده است.
خرید مانتو لی ذغالی بسیار خوشرنگ با تن خوری بسیار شیک
- پیراهن جین، تی شرت جین
- شلوار جین
- کت جین، مانتو جین، جلیقه جبن، سرهمی جین، سارافون جین و پیراهن زنانه جین
- دامن جین
- کفش جین
- کیف جین و کلاه جین
در پایان باید گفت که بیش از ۱۰۰ سال است که مردم برای استایل و راحتی به جین روی آورده اند. در واقع، صنعت جهانی جین تقریباً ۵۶٫۲ میلیارد دلار ارزش دارد. از پنبه تا اسید شویی و همه چیز در این بین، ما همیشه به این پارچه بادوام روی می آوریم.